Properes activitats

Presentació del programa Arquitectura-Paisatge-Art, inauguració de la barraca de vinya del Meliton i de l'estructura Tabacu-Jazz, erigida com homenatge a les barraques de vinya. Dijous, 4 d'agost de 5 de la tarda a 10 de la nit. Lloc: Begues, masia de Can Rigol. Veure cartell.


Activitats en execució i preparació

En execució

Catalogació i senyalització de barraques, període maig-juliol 2011, mitjançant col·laboració de l'Ajuntament de Begues.


Productes i actuacions realitzats

La Convocatòria 2006 de Fundació Territori i Paisatge ha permès al CEB portar a terme les accions pactades en el projecte. S’han catalogat 89 barraques de les 40 pactades en el moment de signar el projecte. S’ha creat una aplicació informàtica en format web www.pedrasecabegues.com que a més de contenir la base de dades amb les 89 barraques esdevé un punt d’informació i encontre de les persones i entitats interessades en la pedra seca. També s’han realitzat altres actuacions gràcies a l’esbranzida que ha generat el projecte:

  • Assistència a la IV Trobada d’Estudi per a la Preservació del Patrimoni en Pedra Seca als Països Catalans, Sitges, 19-21 d’octubre de 2007. Presentació d’una comunicació sobre el projecte de pedra seca que desenvolupa el CEB.
  • Reconstrucció d’una barraca pertanyent a mas Roig completament ensorrada amb participació de l’Ajuntament i abundant públic. 2007.
  • Inclusió d’un becari de la Facultat de Geografia de la UAB, amb tot el que comporta de prestigi pel tema de la pedra seca i per l’entitat organitzadora de la convocatòria d’ajuts.
  • Localització i neteja de la rajoleria del mas Alemany. 2006-2007.
  • Contactes preparatoris amb l’Ajuntament de Begues per definir quina ha de ser la millor protecció i manteniment de les CPS de Begues. 2007.

google maps
Fundació Territori i Paisatge