Properes activitats

Presentació del programa Arquitectura-Paisatge-Art, inauguració de la barraca de vinya del Meliton i de l'estructura Tabacu-Jazz, erigida com homenatge a les barraques de vinya. Dijous, 4 d'agost de 5 de la tarda a 10 de la nit. Lloc: Begues, masia de Can Rigol. Veure cartell.


Activitats en execució i preparació

En execució

Catalogació i senyalització de barraques, període maig-juliol 2011, mitjançant col·laboració de l'Ajuntament de Begues.


Activitats del CEB entorn la pedra seca

Realització del projecte de senyalització de barraques de vinya restaurades.

Idealització, disseny i materials, CEB. Finançament i instal·lació dels senyals, Ajuntament de Begues. Període d'execució: juny-desembre 2010.

Barraca del Pixafanals a Mas Roig. Setembre-novembre 2010.

La restauració de la barraca ubicada en la finca de Mas Roig s'ha portat a terme entre els mesos de setembre i octubre de 2010 2010. Els desperfectes estructurals eren greus , la porta estava caiguda, dues parets patien forts desperfectes i la cupúla no existia. Prop de la barraca s'ha aixecat una estructura feta amb branques d'alzina, cuscó, mata i carceres anomenada Patiment, junt amb l'acondicionament de l'entorn més proper i la reintegració paisatgística forma part del projecte Arquitectura-Paisatge-Art, que desenvolupa el CEB d'acord amb la Land Art Associació Catalunya.

Barraca dels Nois, a Puigmoltor. Juny-agost 2010.

En el marc de les activitats d'estiu que organitza l'Ajuntament de Begues, junt amb l'Associació Joves amb el Camí Reial i amb la direcció tècnica del CEB es va procedir a la restauració de la barraca de vinya, l'acondicionament dels seus marges associats. Tot seguit s'emprengueren els treballs per a la seva reintegració paisatgística. Finalment i d'acord el conveni d'artialització subscrit amb la Land Art Associació Catalunya es va crear l'obra en pedra seca Castell.

Barraca d'en Pitxot, prop de Mas Trabal. Gener-març 2010.

Entre els mesos de gener i març de 2010 la vocalia de pedra seca del CEB ha restaurat la barraca d'en Pitxot, ubicada prop de Mas Trabal a la Clota. Els desperfectes estructurals estaven localitzats en l'enfonsament de la cúpula, en les parets i en el contrafort que l'envoltava la barraca. Prop de la barraca s'ha aixecat una estructura de pedra seca anomenada Claper-Trona que s'integra en el projecte Arquitectura-Paisatge-Art, que desenvolupa el CEB d'acord amb la Land Art Associació Catalunya. Pretén dinamitzar i atorgar un valor contemporani als conjunts arquitectònics de pedra seca i el paisatge cultural que conformen.

Neteja i condicionament de la Barraca IV de Mas Roig. Actuació del CEB, Gener de 2010

El mes de gener de 2010 la vocalia de pedra seca del CEB ha netejat una altra de les barraques de Mas Roig. En aquest cas s'ha efectuat una neteja de la vegetació que cobria quasi totalment la barraca. També s'ha aprofitat per descobrir de malesa el marge del costat, la qual cosa ha permès descobrir un pou de vinya.

google maps
Fundació Territori i Paisatge