Properes activitats

Presentació del programa Arquitectura-Paisatge-Art, inauguració de la barraca de vinya del Meliton i de l'estructura Tabacu-Jazz, erigida com homenatge a les barraques de vinya. Dijous, 4 d'agost de 5 de la tarda a 10 de la nit. Lloc: Begues, masia de Can Rigol. Veure cartell.


Activitats en execució i preparació

En execució

Catalogació i senyalització de barraques, període maig-juliol 2011, mitjançant col·laboració de l'Ajuntament de Begues.


Activitats del CEB entorn la pedra seca

Presentació del full web Formació del Catàleg de construccions en Pedra seca del terme municipal de Begues, en 2a Trobada d'Entitats d'Estudis del Baix Llobregat, Martorell, 28 de març de 2009.

Reconstrucció de barraques de vinya. Juny i novembre 2009

Seguint amb la línia de restauració de barraques de vinya encetada fa anys pel CEB, el 6 de juny de 2009 hem restaurat dues barraques en procés d’enrunament: la barraca del Camp de Cal Tot, ubicada en una parcel·la de Bon Solei II, la única totalment quadrada que es conserva en peus a Begues, i la barraca d'en Ventureta situada prop de mas Traval, a la Clota. Les feines s'han protat a terme gràcies a la inestimable ajuda de Ramon Farreres i Oller, mestre barracaire i de 50 persones que van treballar desinsteressadament. Agraïm la col·laboració de les següents entitats: Associació de Joves 6tres9, Centre d’Estudis Comarcals del Baix llobregat, Ajuntament de Begues i el Centre d'Estudis Beguetans.

Barraca del Camp de Cal Tot

Barraca d'en Ventureta novembre 2009

Reconstrucció Mas Roig II. Agost 2009

Durant el mes d'agost de 2009 s'ha portat a terme la restauració d'una barraca dins la finca de Mas Roig. Els desperfectes estructurals estaven localitzats en l'enfonsament de la cúpula i part d'una paret lateral. També s'ha restaurat un marge amb aigüera que actuava de contrafort adossat a la barraca. És una restauració de la secció de pedra seca del CEB.

Neteja Aixopluc Can Térmens. Setembre 2009

Reconstrucció Mas Roig III. Octubre 2009

Entre el mes d'octubre de 2009 i desembre de 2009 la vocalia de pedra seca del CEB ha restaurat la tercera barraca de la finca de Mas Roig. Els desperfectes estructurals es localitzaven en l'esllavissament complet d'una paret que amenaçava l'enfonsament total de la barraca i en un forat en la cúpula, també s'han arrenjat els contraforts que envolten la barraca. En acabar al costat del contrafort de la barraca s'ha fet una acció anomenada Paviment amb carceres i pedres.

Manteniment barraca Begues Park. Novembre 2009

Segona restauració de la barraca de la benzinera del Begues Park, la primera restauració és va realitzar l’any 2005. Durant el mes d’agost de 2009 en una visita rutinària del CEB a les barraques restaurades es va detectar l’enfonsament d’una paret i la debilitació de la cúpula produïdes per un acte vandàlic. La restauració de l’estructura es va portar a terme d’immediat.

Reconstrucció Barraca de Can Sadurní. Novembre 2009

Seguint amb les convocatòries públiques de restauració de barraques de vinya que porta a terme el CEB, i donat l'èxit de la darrera convocatòria, el dissabte 7 de novembre de 2009 s'’ha restaurat una barraca de vinya propera a Can Sadurní. Les feines les ha comandat Ramon Figueras i Ollé, mestre barracaire de Torrelletes. Han col·laborat 30 persones a nivell personal vingudes dels municipis d'’Olesa de Bonesvalls, Corbera de Llobregat, Sant Quintí de Mediona i del mateix Begues. L’acte ha comptat amb el suport del Centre d'’Estudis Comarcals del Baix Llboregat i l'’Ajuntament de Begues.

google maps
Fundació Territori i Paisatge